• Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Наша деятельность: » Как это было » Солдатські обеліски (Бобровое)
Солдатські обеліски
МилчеловекДата: Среда, 11.01.2012, 16:39 | Сообщение # 1
логин
Рядовой
Группа: Администратор
Сообщений: 545
Награды: 4
Репутация: 3
Статус: Offline
. Мовчазні пам’ятники воїнам, що полягли на фронтах Великої Вітчизняної війни. У Бобровому їх два – у центрі, по вул. Комсомольській, і на околиці села. Донедавна імена тільки 155 солдат, похованих тут, були відомі.
Тепер же завдяки старанням міської групи «Пошук» це число збільшилося вдвічі. Однак, робота пошуковців на цьому не закінчилася.
Біля пам'ятника по вул. Комсомольській (його ви бачите на знімку) було перепоховано останки десь близько 60 загаблих 1003-го полку. Будь-які дані про них відсутні.
Та, як у матері немає безіменних синів, так у війни - невідомих солдат. Пожовклі архіви ще довго будуть невичерпним джерелом відродження героїв другої світової. І кому ж як не сучасникам нашим зайнятися цією благородною справою? На жаль, говорити доводиться зовсім про інше - про вандалізм молоді по відношенню до пам'ятників. Сьогодні його прояви - факт не поодинокий,
Бобровські школярі під час відпочинку на канікулах розважалися тим, що кидали каміння в лице статуї воїна визволителя. Спотворили голову, зчесали ніс.
ЗІ слів жінки, яка самотньо живе неподалік братської могили, - це відбулося ввечері, Не витерпівши такої наруги над пам’яттю загиблих, вона вийшла на вулицю, присоромила підлітків. Право мала повне: за покликом материнського серця вона постійно стежить за порядком на могилі. Не раз її працелюбні руки і підфарбовували тут, і білили, і бур'ян виривали довкола. Та від зла – добра не чекай.
Можливо, прийдешні нащадки наші будуть кращими? В усякому випадку — сподіватимемося. А поки що диводиться констатувати такі сумно прикрі факти з їх біографій.
В. КАФТАНЮК
(Газета «Комуністичний шлях» № 94 від 22 серпня 1991 р.).


Безмолвный крик тревожит наши души,
А вместе с ним минувшая война –
Не дайте память до конца разрушить,
Жизнь не вернуть, верните имена!
 
Форум » Наша деятельность: » Как это было » Солдатські обеліски (Бобровое)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
 
 
Рейтинг@Mail.ru Занесено в каталог Deport.ru Луганский рейтинг 


 <!-- Рейтинг сайтов Goon -->
<a href= Яндекс.Метрика