• Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Наша деятельность: » Как это было » САЛЮТУЄ ЖИТТЯ (очерки)
САЛЮТУЄ ЖИТТЯ
МилчеловекДата: Среда, 11.01.2012, 16:55 | Сообщение # 1
логин
Рядовой
Группа: Администратор
Сообщений: 545
Награды: 4
Репутация: 3
Статус: Offline
Далеко було чути сумні звуки духового оркестру. Урочисто-траурна процесія з кожним пройденим метром ставала все довшою, довшою... Раз по раз приєднувалися до неї ті. хто так і не дочекався з воєнного виру чоловіка, брата, сина, хто на собі відчув важкі фронтові дороги і нелегку працю тиловика.
З почестями проводжали вони в останню путь, прах радянських воїнів, які загинули, захищаючи спою Батьківщину від гітлерівського фашизму.
- Сьогодні ми проводимо перепоховання останків воїнів Радянської Армії, які віддали життя за визволення нашої землі, - сказав у своєму виступі на траурному мітингу на братській могилі в с. Метьолкіне голова міської ради ветеранів війни і праці В.П. Чернуха. – Їх могили було розшукано на місці дислокації медико-санітарного батальйону. І рішення наше було спільне: перенести їх прах до братської могили.
Сьогодні ми проводимо перепоховання всупереч тим фашистським недобиткам, які ще прагнуть ославить наше сьогодення, нашу революційну боротьбу за перебудову.
Я звертаюся до молоді: будьте вірні традиціям наших бійців. Завжди пам'ятайте тих, хто все до краплини життя своє віддав боротьбі за святиню – Вітчизну-матір.
Пам'ять загиблих у роки Великої Вітчизняної війни було вшановано хвилиною мовчання.
Та вона панувала й тоді, коли на десять урн з прахом посипалися перші жмені землі. I тоді, коли тишу на якусь мить розігнали залпи салюту - останньої солдатської почесті. І тоді, коли свіжий пагорбок вкрили весняно-полум'яні тюльпани...
На травневі свята метьолчани планують встановити тут, на братській могилі, дошку, на яку буде занесено всі 39 Імен радянських солдат, які загинули в районі селища.
І вже тоді, відгукнувшись на звістку про точне місце поховання своєї рідної кровинки, приїжджим буде звідки взяти пригорщ української землі, политої кров'ю найдорожчої їм людини. Першим це зробила сім'я Полуянових з Мордовської АРСР, яка у ці дні відвідала село Метьолкіне.
І. СИТНИК


Безмолвный крик тревожит наши души,
А вместе с ним минувшая война –
Не дайте память до конца разрушить,
Жизнь не вернуть, верните имена!
 
Форум » Наша деятельность: » Как это было » САЛЮТУЄ ЖИТТЯ (очерки)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
 
 
Рейтинг@Mail.ru Занесено в каталог Deport.ru Луганский рейтинг 


 <!-- Рейтинг сайтов Goon -->
<a href= Яндекс.Метрика