• Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Наша деятельность: » Как это было » Проводи в останню путь (очерк)
Проводи в останню путь
МилчеловекДата: Среда, 11.01.2012, 16:27 | Сообщение # 1
логин
Рядовой
Группа: Администратор
Сообщений: 545
Награды: 4
Репутация: 3
Статус: Offline
50 років людська пам'ять живих не дає права на забуття про тих, хто поліг на полі бою, і тих, кого доля вберегла від ворожої кулі. 50 років відлуння Великої Вітчизняної дається взнаки. Фронтовикам нагадає про неї біль невигойних ран, працівникам тилу - втома натруджених рук. Комусь - знайдена поіржавіла гільза чи пожовкла фотокартка з сімейного альбому. Пошуківців же міського пошукового загону «Обеліск» цікавлять забуті могили невідомих (поки що невідомих!) солдат Другої світової війни.
Пядь за п'яддю ретельно обстежують і розкопують вони місцевість, щоб віднайти останки бійців, що пропали безвісті, і зі всіма почестями провести їх в останню путь.
Від міськвійськкомату похоронна процесія з останками 12 воїнів 279-ї стрілецької дивізії, пройшовши вулицями міста, зупинилася на Радянській площі, де відбувся траурний мітинг. Далі її шлях проліг до Воронового. Саме тут, неподалік селища, обірвалося життя цих бійців, саме тут вони знайшли свій вічний спокій. Настоятель Свято-Христо-Різдвяної церкви, протоієрей Георгій відслужив панахиду, солдати військової частини м. Сєвєродонецька залпами салюту віддали останні солдатські почесті, а присутні вшанували світлу пам'ять загиблих хвилиною мовчання.
Символічно те, що труну опускали на руках ті, хто знайшов ці останки.
Допоховання відбулося біля підніжжя капітальної споруди, виконаної ОП
«Пам'ять» (І. П. Шевченко), де органічно вписався новий обеліск та мармурові плити з занесеними прізвищами полеглих визволителів селища і воїнів-односельців, що не повернулися з війни.
І ФЕДОРОВА
(«СВ» №36 від 18 травня 1995 р.).


Безмолвный крик тревожит наши души,
А вместе с ним минувшая война –
Не дайте память до конца разрушить,
Жизнь не вернуть, верните имена!
 
Форум » Наша деятельность: » Как это было » Проводи в останню путь (очерк)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
 
 
Рейтинг@Mail.ru Занесено в каталог Deport.ru Луганский рейтинг 


 <!-- Рейтинг сайтов Goon -->
<a href= Яндекс.Метрика